17 januari 2010

Årets första!!!


Jag har varit på årets första loppis! Sååå kul!! Jag hittade den här gamla väskan för 75 kr. Har massor av gamla väskor i sonens rum men nu vill jag ha massor själv också till förvaring.


Glasflaskorna, 5kr/st


En liten söt vit porslinsburk 4 kr (ska nog ha den som vas till de första vitsipporna)

Hittade flera gamla bjällror för 30 kr (på tradera såldes de nyligen för 135 kr) Tycker de är lite charmiga men innan jag har kommit på vad jag ska ha de till så får de ligga som prydnad lite varstans, här på en bricka.


En charmig gammal träback med flaska, 50 kr


Den står nu här i matsalen under tallrikshyllan


Jag rotade i en stor 5 kr-låda och hittade den här charmiga gamla plåtlådan med fack. Det runda sykitet köpte jag för 10 kr


Så här ser den ut från sidan, det är 5st olika stora fack i den. Han som hade loppisen blev själv snopen att den låg i den lådan men det var ju tur för mig!


Sykitet ser ut så här, så konstigt att det var samma utförande som mitt tidigare glasögonfodral.


Jag köpte massor av fina vita knappar för några kronor samt de små charmiga pappskivorna med stoppgarn för 2kr/st


Här är en samlad lite hög på några av fynden. Kvarnen och strykjärnet låg också i 5kr-lådan!! Gamla trästickor (2st för 5kr) som jag inte är säker på vad de har används till men jag tror man hade dem till att handarbeta förr, någon som vet?! En gammal läkerol ask hittade jag också för 20 kr.


Strykjärnet får agera som stöd åt mina inredningsmagasin under symaskinsbordet. Nu fick jag verkligen mersmak, tänk så härligt med våren/sommarens alla loppisar!! Jag har blivit tokig i nostalgiska gamla saker, ruffiga, mörka detlajer, inte bara vitt så listan på saker jag letar efter kan nu göras lång! Därför MÅSTE jag ju bara åka på massor av loppisar framöver eller hur? *fniss*
Det är ju också ett miljötips till er som miljöbloggar! Att handla på loppisar är ju snällt för miljön, att man återanvänder de gamla saker som finns, att inte bara handla nyproducerat i detta slit och släng samhälle. Dessutom går ju pengarna till en god gärning när man handlar på Röda korset, Hand i hand, Erikshjälpen osv. Så därför kan vi med gott samvete ge mig ut på många loppisrundor i vår!!
Önskar er en toppen-dag!
Kramar Maria

16 kommentarer:

Fågel Blå sa...

Jösses vad mycket fint du hittade helt fantastiska saker!
Kram Kathrine!

Marita sa...

Oj vad mycket fina fynd du har gjort!! Den loppisen skulle jag också ha velat besöka!!!! Avundsjuk...jag??? Japp!
kram, Marita

Helen sa...

Hej igen!
Vilken massa fina loppisfynd du har gjort. Det jag blev väldigt sugen på som du hade hittat var gamla resväskor, min man vill faktiskt ha det för att på något vis göra cd-förvaring. Jag gillar dem själv också, vackra att titta på och jätte bra förvaring.
Kram/Helen

Marie - Systrarna sa...

Ja visst är det kul att fynda på loppis! Fina grejer.
Tänkte på din fråga i kommentaren hos Systrarna. Det stämmer bra att vi har samma tapet! Vi fick ganska mycket över efter att ha tapetserat, Sofia fick nån rulle. Det blev en "fondvägg" hos henne!
Ha en bra söndag!
Kram/Marie

Anna-Lena sa...

Hej Maria!

Vilken lycka att komma hem med så mycket fina saker. Sådana finfina fynd är svåra att göra i Stockholmstrakten. Älskar att fynda på loppisar. Den lilla vita vasen kommer att bli jättefin till de första vitsipporna. Kommer i håg att jag blev lite avis på dig förra året för sipporna slår ut mycket tidigare hos er. Den som väntar på något gott...

Önskar dig en mysig söndag!

Kramar Anna-Lena♥

NICOLINAS BONING sa...

Härligt med loppis!!!
Dom där pinnarna som du har fyndat har man när man väver,lindar på mattrasor mellan "klykorna"och trär igenom själva mattvarpen sen.
Det är en väldigt luddig och oklar förklaring,men jag hoppas att du förstår hur jag menar;-)
Hälsn Birgitta

Ett Vitare Hem sa...

Men åh vilka underbara fynd du gjort!
Ha en fin kväll!
Kramis/LenaS

Vita Falkens Lantliv sa...

Suck va fina grejer du har fått tag på. Jag vill oxå ut och fynda=) men den dagen kommer nog för mig oxå.
Kram Susanne ( den nya bloggerskan)

Mitt hvite hus sa...

ÅÅÅ så mye fint du har funnet deg.. så kjekt å kunne gå på loppis...


Herlige bilder..

Klem Kerstin

irene sa...

Ååååååå så mycket fine grejor du hade fyndat! Och billigt!
Underbart med grejor med själ!

Ha en fin uke med eller uten loppis...

Irene

Njut i din trädgård sa...

Vilket fynd! Jag skulle vilja ha såna väskor till barnens alla utklädningskläder!

Johanna sa...

OJ OJ OJ vad mycket fina saker du fyndade. Tänk att jag har aldrig varit på loppis förut. Vet inte vart man ska gå riktigt. Men nu blir jag ju jättesugen när jag ser alla fina saker man kan fynda. Och billigt dessutom=) MVH Johanna

Anonym sa...

De två trästickorna är skedar för vävning av trasor eller garn.Nu får du försöka hitta en gammal vävstol,sen är det bara att sätta igång.
Vill samtidigt tacka dig för alla fina stilleben, helt underbart.Jag blir på gott humör då jag är inne på din sida.

Snuskebassa sa...

Fantastisk!
Enten er du bare helt utrolig flink til å finne skatter, eller så må svenske loppemarkeder være en eneste stor "happening"?
Jeg er ikke veldig imponert over loppemarkedene vi har her i distriktet, det er også ganske få av dem. Men desto større er gleden når ma finner noe :-)

Fortsatt god jakt til deg!
Klem fra Liv

Anonym sa...

Haloi
Vad fina saker du har hittat för små peng. Härligt.
Kram Nina

Lisa.L sa...

Men woooow så himla fina fynd du har gjort :D det var inte illa ! kram Lisa