7 januari 2010

Blommor & Grönt!


Har fyllt på med lite blommor & grönt, plättar i luften är ett måste här hemma!


Vit krokus-lökväxt

En vit söt primula...


Vem har sagt att man bara måste använda blomkrukor...
Mer vita krokus som väntar på att slå ut...


Ha ha ha...avslutningsvis måste jag visa en bild igen från lillans rum, en ROSA primula som ger lite vårkänsla i hennes flickiga rum!
Jag blev så full i skratt samtidigt som det är lite sorgligt. En anonym (såklart) hade lämnat en kommentar om att det var förskräckligt att barnens rum var så pojk-, respektive flickiga. Att jag som jobbade med barn inte skulle tänka så, att det var förskräckligt att jag påverkade dem och att lillan hade en spis i sitt rum, ha ha ha...Måste bara förklara att det är precis så jag vill ha det, jag har aldrig strävat efter att få en flickig pojke eller en pojkig flicka! Det är det som är så kul att ha en av varje, att få vara med i dessa två helt olika världar som det kan vara! Mina barn har alltid haft olika utbud på leksaker, lillan har haft STOR tillgång till bilar och annat genom sin bror men alltid valt allt flickigt. Mitt stora gull hade massor av dockor och saker från mig när jag var liten men lustigt nog så valde han alltid bort dem. Skulle de valt annorlunda skulle det såklart vara helt okej. Jag är själv uppvuxen att ha flickigt omkring mig och jag har aldrig tagit skada av det. Jag gillar jag fortfarande, glitter, smycken och annat tjejigt men även teknik, renovering, motorsport fast föredrar såklart det tjejiga! Det viktigaste enligt mig är att både i mitt yrke och i min föräldrarroll älska alla barnen lika mycket, ge dem samma uppmärksamhet, tid, trygghet och respekt och ha samma förhållningssätt oavsett deras kön och oavsett om de gillar flickiga eller pojkiga saker, det är det viktigaste!! Vi är såååååå nöjda över barnens rum, de blev precis som vi ville, barnen fullkomligt älskar dem och vi är stolta över att de är som de är! Jag tror inte att jämlikhet bara har med att göra hur deras rum, kläder eller leksaker ser ut! Det har att göra med hur vi bemöter, pratar till, respekterar våra barn, vilka aktiviteter vi gör tillsammans med dem och hur de ser att mamma o pappa hjälps åt och samarbetar och hur samhället fungerar i övrigt. Trots att jag nu inte är så haj på att montera just dockskåpsluckan med gångjärn så är jag inte sen att göra andra tekniska saker hemma. (Det nämndes också i kommentaren). Jag är absolut inte rädd för att få lite skit under naglarna!
Jag tycker det är lite sorgligt att det finns människor som har så lite att göra så de måste hitta fel hos andra och lägger sin energi på det, stackars er! Ett tips är att ni startar en egen blogg för det är verkligen superkul!!! Jag brukar inte själv lägga energi på att svara sådana kommentarer men könsroller är ett hett ämne och det finns säkert fler som tycker att det är förkräckligt men därför vill jag avsluta den diskussionen för så här är det i Lyckebo och det är så vi vill ha det!! Jag kräver inte att ni ska tycka som jag, ni som gillar det jag visar och skriver är så välkomna hit, ni som far illa vill jag tipsa om att det finns tusen tals andra bloggar som säkert tycker som ni, sök upp dem! I fortsättningen kommer jag inte att publicera eller besvara trista kommentarer, det här ska vara en blogg som speglar min positivitet, glädje och mitt inredningsintresse inget annat! För övrigt tusen tack för alla gulliga ord om lillans rum! Tur att det trots allt övervägande är goa människor i bloggvärlden, för gemenskap, positivitet, beröm och uppmuntran mår nog all bäst av att omge sig med :-)

Bästa kramen Maria

8 kommentarer:

Under mina Tak sa...

Oj då. Varför skriver man så? Jag har helt missat detta ämne. Kanske för att jag inte själv har barn. Men varför får man inte inreda ett flickrum i rosa? Hänger inte med riktigt. Mvh Johanna

åsa sa...

jaadu!!!Man blir som vanligt mållös!!Att de bara orkar skriva den typen av kommentarer! Jag tycker det luktar avundsjuka långa vägar!! Gillar man inte en blogg läser man väl inte?? JAG gillar iaf allt fint du gör och läser din blogg regelbundet av just den anledningen!!Ha en bra dag,hälsningar Åsa.

LenaS sa...

Ja jag kan hålla med dig och ibland blir det för mycket, jämnställdhet i alla ära men låt män/pojkar vara män/pojkar och kvinnor/flickor vara kvinnor/flickor. Då har man ett tråkigt liv när man måste lägga sig andras liv så eller kanske avnudsjuk vad vet jag? Jag tycker du har det så himla fint!
Ha en finfin fredag!
Kramis/LenaS

Design A Cake sa...

I din blogg gör du på ditt sätt, precis som vi alla gör i våra bloggar. Jag blir inspirerad av dina vackra bilder så jag kikar in varje dag å är glad å nöjd :-).

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Hej!

ja men du...vad ä det för en människa??? Avis så det förslår.Vi gör väl som vi vill med våra liv.
Jag tror att det där flickiga & pojkiga får vi med oss i generna.

Ljuvligt tjejrum..wow..jag blir helt mållös....så vill jag oxå göra på tjejens rum....hihiiii..

här delar vi upp arbetet efter kunnande & intresse.Inte för att jag inte vill ha skit under naglarna men jag kan helt enkelt inte meka med bilen, gräsklipparen osv....fast jag hjälper gärna till om jag behövs.vilket jag oxå tror att du gör.*LER*

Fortsätt i din stil & anda...

Kramizz Nilla

Anonym sa...

Så fina blommor måste också få köpt lite.

coopanette sa...

Tack underbara Maria för de "fina" leksakerna Annie fick;)ha,ha,ha
Vänta du det kommer mera:)
Ängal & Hampus rum är jättefina, varför är det nån som alltid måste vara avis???
Kram Anette

VARDAGSLYCKA sa...

Du har en så FIN blogg, Maria - o för o inte tala om vilket FINT hem Du/Ni har!
Angående gener o rosa/blått etc så tycker jag PRECIS som DU!
Jaghar TVÅ FLICKOR o Du/Ni må tro här är FLICKIGT så kaffet hade hamnat mer än i vrångstrupen på din anonyma skribent!!! :))
Själklart ska flickor ha det "FLICKIGT"!!
Hur dom sen blir som människor / personer beror helt o hållet på hur man bemöter o lär dom leva!!

NJUT av allt vackert i din omgivning! //Varm kram från mig!