31 mars 2009

Livet!


Idag är en dag som jag alltid kommer att minnas! En dag som jag länge väntat på men också varit så rädd för, en dag som glädjande nog blev till en underbar dag! Jag har valt att vara lite privat för att det kan finnas fler som mår som jag mått,f ler som går och väntar på besked, fler som inte vet hur mycket livet har kvar att bjuda på.


För en månad sedan sökte jag hjälp för en smärta på sidan av magen. Läkaren kände något, i form av en knöl. Jag skulle få remiss till ett ultraljud, väntade i ca 3 veckor på kallelsen. När dagen kom, torsdagen 26 mars, åkte jag iväg med en klump i magen. När jag kommer dit visade det sig att jag istället skulle få genomgå en magnetröntgen, de satte nål och sprutade in kontrast i kroppen som gav en underlig varm känsla. Jag frös och skakade och kände mig så rädd och liten! Efter det var det bara att leva som vanligt och vänta på ett besked, ett besked om min hälsa, ett besked om min tid på jorden, ett besked som jag bara hoppades skulle vara positivt. Jag har gråtit massor och svävat mellan hopp och förtvivlan! Har försökt att visa mig stark inför familj och vänner och främst mina barn men inombords har jag varit skör och trasig! Idag kom dock dagen när beskedet skulle komma, mellan 7.30-8.00 skulle jag få veta. Det var ingen fara! Helt ofarligt! Jag mår bra! Jag är sååå tacksam och den här erfarenheten har fått mig att fokusera på allt jag bör vara tacksam över, att se till det jag har och inte till det jag inte har! Jag har en underbar familj, vänner, sambo, barn och jag har hälsan och livet framför mig! Jag är såååå lycklig! Jag måste landa lite innan glädjen kan visa sig helt, måste bli stark igen och komma ifatt med den trötthet jag bär på efter all oro och sömnlöshet som jag utsatts för. Om du som läser detta själv går och väntar eller har en anhörig som gör så försök att fokusera på det positiva och gör dig inte själv så illa att du bara tror det värsta, det var mitt mål även om de mörka tankarna många många gånger gjorde sig påminda. Tänk att det ska gå bra och trots ett mindre bra besked så går det många gånger att bli frisk igen. Den här mörka jobbiga tiden bär jag med mig som en erfarenhet men hoppas att aldrig behöva utsättas för det igen. Ikväll har vi firat med god mat hos mina föräldrar och jag vill tacka min underbara familj och närmsta för ert enorma stöd och uppmuntran under den här processen, JAG ÄLSKAR ER!! Tack också till er som kikat in här och till er som lämnat kommentarer, ni har varit och är så värdefulla!
Tack!
Förlåt för ett mindre inspirerat och nedstämt inlägg men ville dela med mig av detta till er!
Nästa inlägg blir det inredning och loppisfynd som står i fokus!
CARPE DIEM! KRAMAR MARIA

29 mars 2009

Ljusare tider!




Klockan är strax före 20.00 och det är fortfarande ljust ute, det börjar skumma lite nu. Så härligt att vi går in i ljusare tider nu! Jag har börjat skapa mera vårkänsla inne och piffat lite inför påsken. Lite olika ägg samsas tillsammans i en gammal loppisfyndad silverskål. Mer påskpynt och vårstämning visar jag en annan dag! Berättade om ett fynd som jag köpt för 100 kr och som jag börjat måla men det har stått still det projektet så ni får snällt vänta längre på det. Kommer dock att visa er massor av andra loppisfynd snart!
Nu önskar jag er alla en härlig vecka!
Kram o hej!
Maria

28 mars 2009

Earth Hour!


Nu är det snart Earth Hour! Då släcker vi ner för jorden! Vi har börjat förbereda här hemma med massor av tända ljus, Tv;n och datorn ska snart stängas av! Godis,dricka och spel ska plockas fram och sedan ska vi mysa! Sonen tycker det ska bli jätte spännande!
Hoppas ni också släcker ner!
Kram Maria

27 mars 2009

Lottdragning och helg!


Nu har jag med hjälp av min sambo dragit en vinnare. Det blev Lotta med Huset på Heden
GRATTIS!! Tack alla ni andra som lämnade kommentarer och ville vara med! Jag har fyllt på med lite vårblommor och grönt lite överallt hemma! Vit pelargon och plättar i luften står i ett av fönstren.

Har också köpt mig en säck från Country by mail


Säcken blev fin i soffan tillsammans med kuddarna.

Idag och igår var jag på loppis, har inte hunnit fotat allt ännu men den lilla kannan ovan köpte jag bl.a. idag för 15 kr.
Nu ska jag och familjen se på finalen i Let`s dance!!
Hoppas ni all får en myspysig helg!
Kramar Maria

23 mars 2009

Loppis, tåspetsskor, utlottning!


Ny vecka igen! Idag fick jag ett paket på posten! Det var från den supergoa Hanna med bloggen Det stora grå huset
Jag vann en auktion på hennes blogg, ett par gamla tåspetsskor! (ballerinaskor) som jag sååå länge önskat mig!

Här ligger de nu på en hylla i vardagsrummet


I helgen var jag och min bror på loppis, här är några av fynden! Förstora bilden för att se det underbara fatets text! Fatet 35kr, lyktan 5 kr,måtten 10kr/st, kakformen 10 kr. Tack brorsan för att du stod ut med mig!! *fniss*


Slutligen, om du kommenterar det här inlägget så har du en chans att vinna sakerna på bilden ovan. Alla kan vinna, med eller utan blogg! Fredag kl. 10.00 drar jag en vinnare!
Önskar att ni alla får en fortsatt bra vecka!
Kramar Maria

20 mars 2009

200 inlägg, loppis och nyköp!


Fredagskväll! Vi har laddat upp med godis och dricka och så ska vi se på Let`s dance och Så ska det låta! Detta inlägg är nummer 200! Helt otroligt att jag har gjort 200 inlägg sedan jag började på blogspot! Det ska firas tillsammans med min tidigare årsdag på bloggen, nästa inlägg blir det utlottning!


Mitt flaskställ tycker jag så mycket om men varför bara ha flaskor i? Jag har pyntat det med lite olika ting, flaskan är ett nyköp.

För en tid sedan var jag på loppis, Hand i hand samt Sofias bod. Där hittade jag massor av fint! Virkad sjal, kuddfodral och lakan med spets och monogram, förkläde, näsduk, silverfat till en sked, gammal barn kavel, kulram, karaff, spets, gulligt förkläde till lillan. Förstora genom att klicka på bilden!

Ett gammalt ljuvligt förkläde med broderier för 40 kr...


En helt bedårande gammal näsduk som nog har används till bröllop, dop, begravning, konfirmation eller liknande. Det är ett vackert broderi med ett kors samt ett litet monogram på andra änden,runtom en fin spets. Den kostade 20kr

Lakanet har jag som bordsduk, 40 kr med spets och monogram! Sjalen på stolen för 40 kr! Den underbara stolen från Sofias bod, 250 kr. Den har Sofia själv renoverat, målat, klätt om och piffat till med spetsrosetter!


Stolen har jag står vid matsalsbordet...


En bild av matsalen från andra hållet!
Nu ska jag gå och tända massor av ljus, plocka fram snacks och plocka ordning på barnens leksaker sedan står fredagsmys på tur!
Önskar er alla en härlig helg!
Kramar Maria

17 mars 2009

Vardagsrummet


Vardagsrummets soffdel visades inte så mycket på filmreportaget så här kommer några bilder på hur det ser ut nu...Så fort övervåningen blir klar så ska trägolven fram och målas vita, tänk sååå fint!

Brickan pyntad med fina ting, ett egengjort påskägg nu när påsken närmar sig...
Tänk på att du kan förstora bilderna om du klickar på dem!


Hörnan med min kära stege, mysigare med ljus tända men hann inte med att ta några stylade bilder


Bortom gungstolen ser ni en glimt från matsalsdelen...

Även denna hörnan är från vardagsrummet, ett TV-skåp samsas också i detta rummet men är fortfarande omålat så det får vänta innan det blir värt att visas.

Blir sååå glad för alla som kikar in här och för gulliga kommentarer! I reportaget säger de att min blogg är framgångsrik men det är ju långt ifrån många andras men jag blir så lycklig över att se att ni blir fler och fler som besöker min blogg. Det var också jättekul att se flera "ge sig tillkänna" i kommentarerna till reportaget. Ni är underbara och jag kan inte förstå att jag faktiskt kan inspirera så många andra med vårt enkla hem!!
Nu ska jag återgå till min bok, har kursmaterial som måste läsas! Barnen ligger och snusar och sover i sofferna just nu eftersom sambon håller på med renoveringen och för oväsen där uppe! (Jo, det är sant, han håller fortfarande på trots att klockan snart är 22.00) Imorgon är det onsdag, sista arbetsdagen för den här veckan :-)
Kramar i massor!!
Maria

15 mars 2009

Halvmånebord


Jag har länge önskat mig ett halvmånebord och nu har jag ett! Det här har jag målat och satt upp nu i helgen.


under står en sockerlåda med virkadsjal och kudde...


På bordet samsas olika ting, spegeln är ny, från loppis. (Det lilla söta huset utanför är vårt gårdshus där min kusin bor).


Bordet fick sin plats framför ett fönster


Jag har fäst väggord på båda sidor av bordet...


Brevid står min kära prydnadshäst


Här ser ni det i helhet. Det här bordet var från början ett jättefult bord som en familj lämnade kvar då de flyttade, min mamma fick lov att ta det hemska bordet. Jag undrade då vad hon skulle ha det till, det hade röda ben, faner som höll på att släppa och då var det också ett runt bord. För en tid sedan så kapade pappa bordet mitt itu och jag fick ena halvan. Med färg på sig blev det helt perfekt! Det behöver inte alltid kosta pengar för att göra om hemma! Tur mamma att du släpade hem eländet! *fniss* Hela denna hörnan är lite av en gratishörna, dörren, bordet med spetsduk, stolen, sockerlådan och halvmånebordet, ALLT DET HAR JAG FÅTT GRATIS!!
Jag ska nu ta tag i och måla en ny möbel som jag köpt för 100 kr, ett riktigt fynd! Visar en annan dag!
Önskar er alla en fin start på den nya veckan!
Pöss pöss
Maria

13 mars 2009

Inte bara film!


Oj! Idag kom tidningen dessutom på posten som jag blev lovad från 24Bostad. Jag hade trott att det bara var en miniatyrbild och några rader om min blogg men JISSES! Det var en helsida med ett reportage! Jättefin! Jag blev såå glad! Om du förstorar bilden kanske du kan läsa texten!
Etts tort tack till Cecilia Hedquist och Anders Bagler som gjort det fina reportaget på film och i tidningen! Nu till lite vanliga bilder...


Wow vilken respons jag fick på filmreportaget i inlägget nedan!! Tack söta, goa ni! Precis som jag sa så inspirerar alla bloggar mig så det är roligt om man kan ge något tillbaka! Nu vet ni vem det är som är bakom bloggen :-) Jag rodnar när jag läser era kommentarer (som jag snart läst 10 gånger om).

Har ändrat lite på skänken, gillar när det ser framdukat ut, som att buffen väntar...


Vitlökar är såå dekorativa...


Servisen heter Maria och är en gåva från min farmor....


Linneservetterna är köpta på loppis och jag älskar de vita salt- o pepparkaren


I helgen kommer servisen som vanligt att användas, vi ska grilla hjortfile ikväll, mums!TACK, TACK återigen för era gulliga kommentarer!! Var rädd att ni inte ville titta in här igen efter att sett mig på TV *fniss* men jag hoppas ni fortsätter med det, det är ni som gör bloggandet sååå roligt!! Jag har lagt en länk till filmen högst upp i vänsterspalten om någon har missat den!

Puss till er och trevlig helg!

Kramar Maria

12 mars 2009

Vill ni se det??!


HJÄLP! Nu har man syns på Tv och skämt ut sig själv, men det bjuder jag på! *fniss* Blev faktiskt nöjd med reportaget men det är ju hemskt att se sig själv på TV!! Jag väljer ändå att lägga ut det för de som vill kika, Håll till godo!
24Corren Välj sedan 24bostad om inredningsbloggar.
Ni får hemskt gärna lämna några ord vad ni tycker om reportaget!
Kram Maria

10 mars 2009

Spännande...


Igår fick jag ett mail! Det var från Corren Tv, en lokal tv-kanal, de ville komma och göra ett reportage här och FILMA! De hade hittat mig genom min blogg. De ville komma imorgon redan!!


Idag har de alltså varit här, en jätte rar tjej och kille som filmade och intervjuade mig om mitt inredningsintresse och om mitt bloggande. Det var jätte spännande och kändes ganska avslappnande men huuuu...tänk att behöva se sig själv sedan och främst höra sin egen röst! Jag kommer länka till filmen här på torsdagkväll om jag törs visa det för er! Nu ska barnen och jag sjunka ner i soffan och myyysa innan matlagningen står på tur :-)
Tills dess! Ta hand om er!
Maria

9 mars 2009

I sommar...


Ville bara göra ett snabbt inlägg o önska alla en mysig start på veckan! Här är det vitt ute idag, var tog våren vägen?! Tänkte i alla fall berätta att i sommar, i juni i det stora sommarnumret så kommer mitt hemmed i Tove hem och trädgård! Spännande men det var ju ett helt år sedan de var så myyyycket har ju hänt här hemma sedan dess!
Ha det gott!
Kramar Maria

8 mars 2009

Loppisbricka!


Sista tiden har jag fyndat massor på loppisar, har haft turen och hitta sådana där typiska Maria-prylar! Brickan ovan är en del av mina nya loppisfynd! Den lilla vita duken med monogrammet är från jeanne dàrc living, den köpte jag senast då jag var i Västervik.


Brickan köpte jag för några månader sedan för 25 kr och då jag köpte stegen (se inlägget nedan) så köpte jag även den virkade duken för 20 kr, de små vaserna och den söta ljusmanchetten.


Trådrullen vann jag en gång från Vita ranunkler Fattigmanssilvervasen är det ända som är nytt, 19.90 kr på blomsterlandet. Kammarljusstaken i glas har min mamma fyndat till mig för länge sedan på en loppis. Tänk så fint man kan få det med bara loppisfynd!


De små vaserna för 5 kr/st blev jätte söta till de första snödropparna! Tänk att våren är på väg!

Jag köpte även det gräddvita porslinsfatet för 30 kr och inte bara en utan 4 söta ljusmanchetter, de på fatet har min mamma fått. Har ju köpt två sedan tidigare som jag har på min stora bricka i vardagsrummet...


En av dem placerade jag här, de gör sig så fint mot fattigmanssilvret, jag tycker så mycket om dem, de kostade 10 kr/st
Jag har många fler loppisfynd att visa, det kommer en annan dag!!
kram o hej!
Maria