4 januari 2011

Tisdagstema - Återvinning!

Årets första tema i fabriken är Återvinning. Känns som hela hemmet mer eller mindre består av återvunna saker eftersom jag handlar mycket på loppisar! Jag har dock valt några saker...Den här gamla grinden i hallen skulle slängas av några bekanta men jag tyckte den var sååå fin så den agerar nu som en "fondvägg" , bakgrund i min hall. Jag tycker den är så charmig med de gamla beslagen.

Den här gamla brädan räddade jag också, den blev till anslagstavla i köket! Varför köpa en anslagstavla när man enkelt kan göra en själv?!

Gamla trälådor har jag fullt av här hemma, räddade från att hamna på sopptippen, de används till massor av olika förvaring, den här förvarar jag servetter i på en kökshylla.


I en loppisfyndad rostig skål så har jag samlat på mig vinkorkar för att ha till prydnad :-)

I Änglas rum har jag tapetserat konservburkar, bra till pennburk eller som här förvaring till köksredskapen :-)


I hennes rum står också dockskåpet som jag återvunnit av ett gammalt förfallet skåp som skulle slängas. Jag har tapetserat med olika tapetprover, både skåpet och tapetproverna kom till nytta!

Dockskåpet är verkligen uppskattat och inte bara billigt att göra utan också väldigt personligt, det finns ingen som har lika!

I hennes rum hänger också gamla kakformar som är tillplattade och som jag limmat fast hello kitty bilder på, enkelt och dekorativt pynt istället för att köpa något.

Återvinning är också den här gamla dörren som suttit i ett gammalt mejeri och som skulle slängas! Jag släpade hem den och hos mig fungerar den som en vacker tavla, fondvägg, dekoration. Gratis och väldigt dekorativt (i mina ögon).

Ja återvinna saker kan man verkligen göra, jag är ständigt på jakt efter gamla saker, på sommaren står min gamla sågbock som jag fått av grannen full med blommor, i en rostig mjölkkruka står en minigran till julen, i gamla rostiga kärl funna slängda i skogen planterar jag blommor till våren. Inte minst alla gamla saker som jag hittar på loppis, de får ett nytt liv genom att man använder de till andra saker eller som vacker dekoration. Hyllan ovan är från loppis, likaså alla saker förutom linneljuspåsarna och blomkrukan.
Ska bli spännande att se vad man hittar för fynd 2011!
Kram Maria

6 kommentarer:

Zinkhjärtat ♥ sa...

Hej!
Mycket fint allting! Jag skulle också vilja få tag på en sån där fin gammal dörr!! Jättesnyggt...
Stor Kram Annelie ♥

♥ Franska Liljan ♥ sa...

Härliga dörrar, pryder verkligen sina platser :-)

Kram Helena /franska liljan

Så Vitt Jag Vet sa...

Du har verkligen öga för gamla vackra ting.
Så vackra foton du tagit....
Njuter av vad jag ser ,får inspiration.......
Kraam
Sanne

Mitt hvite hus sa...

Virkelig fantastiske flotte bilder av gjenbruk... likte alt jeg..

klemmer =)))

Edtiaflicka sa...

Oh hjälp, vad mycket fint och vilka roliga ideér!

Kram Ida

Ett Vitare Hem sa...

Åh jisses så fint!
Ha en finfin dag!
Kram/Lena