13 juli 2009

Auktionsfynd!


I fredags var jag på auktion och loppis i Loftahammar! En stor lopis med massor av bord men jag hittade inte alls något, jo en ljuvlig polarn och pyret klänning, ny för egentligen 245 kr köpte jag för 50 kr till Ängla.
Barnen köpte en hel del leksaker och böcker men jag hittade inget kul på loppisen förrän jag av en slump gick in i ett bibliotek som hade lite loppis också, där hittade jag det här ljuvliga bordet för 100 kr!!!!! Det kom från en ö i skärgården där det används som bakbord förr i tiden, sååå fint!!!!! Jag trodde jag såg fel, 100 kr! Vilken lycka!


Sedan började auktionen som var betydligt ROLIGARE! Jag ropade in en låda med blandade ting för 20 kr!!, det var vackra silverbrickor, glasfat, perfekt till tacos med olika fack, vackra stora vita dekorationsägg och en STOR ljusstake som jag ska måla vit och ha ett blockljus i till jul. Ville så gärna ha främst äggen, trodde inte det var sant när jag fick lådan för 20 kr!


Ett annat helt otroligt fynd var det här skåpet, jag tänkte att jag hänger med lite på skoj, jag kommer inte att få det, det blir nog för dyrt. Men jag fick skåpet för 120 kr!!!!
Det här ska vi använda som TV-skåp när vår tjock-TV går sönder och vi istället köper en platt-tv, perfekt med massor av dvd-filmer i lådorna. Nu används det som porslinsskåp i matrummet. Det roliga var att efter auktionens slut så kom en kille fram och ville köpa skåpet men jag sa nej. Han och frun hade bestämt sig för att ropa in det men gick iväg en sväng och kom några minuter försent. Han sa att jag hade tur, jag hade aldrig fått det så billigt om de hade hunnit varit med.


Till sist vann jag även auktionen med detta gamla vita slagbord, för 1000 kr blev det mitt! Jag har alltid drömt om ett gammalt slagbord, det här var perfekt, vitmålat och avskavt! Det hade gått sönder en liten bit av skivan längst ut men min pappa som är snickare var med och försäkrade om att det hade bara släppt i limningen så det var enkelt att laga! Jag är sååå glad över mitt slagbord! Ska visa en helhetsbild över köket så fort jag tagit bort den gamla taklampan och satt upp min nya, bilder kommer...
Såå kul det är med auktioner och loppisar, det är sådan glädje när man hittar gamla ting! Inte alls samma glädje som när man köper nya ting. Gamla saker och möbler har en historia och själ som jag älskar! Nu har jag fått möblerat om igen överallt hemma eftersom jag köpte nya möbler så det är bara sofferna och Tv-skåpet som står på sin gamla plats :-) Idag blir det till att städa efter all ommöblering och göra fint för imorgon fyller sonen 6 år!!!!! Stort grattis mitt hjärta!

Kramar Maria

14 kommentarer:

Ett Vitare Hem sa...

men du vilka underbara fynd!! Blir ju super avundsjuk här men är glad för din skull;o)! Sådana loppisar/auktioner är kul!
ha en fin dag!
Kramis/LenaS

Nettan sa...

Men du, vilka FYND du gjort, slagbordet vill jag med ha =(.
Tänk vilka fina saker man hittar på loppisar =)

Ha en fin vecka !
Kram Nettan

Barbara Jean sa...

Lovely.
Thank you for sharing.

blessings,
Barbara Jean

tre nyanser av vitt sa...

Men hjälp vilka fina saker och möbler du lyckade få på auktionen. Jag lyckas aldrig komma iväg på nån auktion...
Min son fyller oxå nu i dagarna fast 7 år och den 15 juli. Vi hoppas på fint väder för han vill ha poolparty vid mina föräldrars hus.
Kram Marie

hemma hos lilla mej sa...

Vilka underbara fynd.Vilken tur du hade att dom gick i väg en stund.Ha en mysig måndag med att fixa och dona.För i morgon blir det ju kalas,Ha det gott kramizar ~~~~RITA~~~~~-

Cc sa...

Oj, vilken tur du haft eller skall jag säga skicklighet att få tag på allt för de priserna. Kram

Pernilla ~Pillan~ sa...

Jisses vilka fynd! blir helt grön i ansiktet.. ;-) det lilla bakbordet var ju verkligen gulligt! Tänk att jag aldrig hittar loppisar...:-(

Levindas Värld sa...

Heej!

Va roligt att du är tillbaka igen med underbara inlägg, så vackra bilder och massor av inspiration :))

Men vilken kanonauktion du var på, så mkt fint du hittade och billigt!!! Slagbord brukar ju kunna kosta några tusen mer än vad du fick ge, kul att du fick det!!

Ha det nu så himla härligt!!

vardagsvitt sa...

Oj vilka fina fynd du gjort och inte dyra heller....
Slagbord är ju så härliga och de går ju att förvandla allt efter som man behöver ytan!
Ha det bäst!
Kram Marith

Lantliga drömmar sa...

100 kronor är inte ens nåt att fundera över, vilket fynd!!!! Nilla

Viveka i Bläckhornet sa...

Men jag tror jag svimmar så mycket fynd du ropat in. Slagbordet kunde jag ge vad som helst för. Är precis ute efter ett sånt. Och då fann du ett vitt redan avskaft. Lyckost där:)Ja, ett stort grattis till dina fynd.

Kram Viveka

ELIN´S SHABBY ROMANTIC sa...

Men herrejisses, det var inte en eller två utan flera fynd du lyckades göra!! WOW!! Vad kul och fina saker du har hittat!! Själv har jag inte hittat så mycket när jag har varit på loppis dessa dagar men det kommer väl..tålamod :P

Kramis
Elin

VIT och PASTELL sa...

Men oj vilka fina loppisfynd du lyckats komma över. Det där slagbordet går inte av för hackor. 1000:- vilket fynd.

Kram Maria

My Lovely Things sa...

Hej Vännen!!
Vilka underbara fynd du har gjort!!
Bordet är helt fantastiskt..
Jag är ständigt på jakt efter ett sånt..lovely!!

Skåpetoch allt det ärndra är fint med..
Vilken tur med skåpet..
jag fick ju själv ge mig i en auktionskamp..förlorade både ett gamalt skåp och en järnsäng..så är det bara..
det kommer fler lyckobud för mig..
ha det så bra..
Til helgen så ska jag på Bröllop i Lönneberga..det är väl i närheten av dig ..eller är jag helt fel.ute..
ha det så bra..
Kram Anna