26 november 2010

Fredagen före första advent

Snart är första advent här, jag har satt upp ljusstakarna och fixat lite hemma nu i eftermiddag. Just nu sitter vi och har fredagsmys :-)

Jag har tagit in en mindre gran och satt i en rostig kanna.

Jag gillar den här hörnan med mitt gamla fönster, hornet och alla de olika tingen

Vilken mysig tid det är nu med alla tända ljus, ljusslingor, elljusstakar, hyacinter och granris som doftar!

De här bilderna har jag fotat nu ikväll. Många undrar vad min nya systemkamera heter. det är en Nikon 3100, jag är jättenöjd med den, superkul!!
Tänk att jag av alla människor har horn hemma som jag inreder med både ute och inne. Har alltid förr ogillat det men jag tycker fortfarande inte om när de sitter på väggen i mängder. Jag gillar däremot när de ligger som prydnad bland min övriga inredning. Det skapar lite härlig kontrast, rustikt, rått som möter vitt och romantiskt.

Den här helgen ska jag göra massor av mysigt, baka pepparkakor med barnen och vänner, dricka första glöggen, åka på julmys hos Sofias bod, tända första ljuset och pyssla och greja här hemma!
 Nu ska jag fortsätta njuta av fredagskvällen! Tack så mycket för alla söta kommentarer, mail, samtal om julreportaget från mitt hem! Jag blir jätteglad :-) Ha det gott! Kramar Maria

7 kommentarer:

Ljuva Drömmar sa...

Hej!

Jag hittade din blogg för ett tag sen men jag tror inte jag har kommenterat förut. Ville bara säga att du har det jättefint både hemma och här på bloggen. Nu har jag lagt till dig i min favoritlista så jag inte missar nåt inlägg.

Visst äe det härligt me dden här tiden! Jag atycker att din lilla hörna är så mysig. Jag hittade äntligen mitt som jag sparat i så där 15 år... Det är inte så stort och fint som ditt men det får duga.

Hoppas att du får en härlig helg, kramar Maria!

Hulda sa...

Reportasjen fra hjemmet ditt var nydelig! noe av det fineste i bladet!

Ainosofia sa...

Beautiful <3

Malin's Hus sa...

Underbara bilder, det e inte lätt o få till bra ljus nu på kvällarna. jag har önskat mig lite tillbehör till min kamera i julklapp ;)

Jag hoppas med jag får ett älghorn snart, har tiggt till mig ett av min mammas sambo som jagar men än har jag inte fått det. VILL!!!! Ha en riktigt bra helg o mys en massa! Gillar din blogg o läser varje inlägg ;)

Ett Vitare Hem sa...

Så vackra bilder, det räcker inte med en bra kamera, den som tar den behöver också vara duktig och det är du, får till helt underbara bilder!
Ha en härlig dag!
Kram/Lena

Susanne sa...

Så vakkert! Jeg finner SÅÅÅÅ mye inspirasjon i bloggen din!
Ønsker den en herlig adventstid! Klemmer Susanne

Syster vit sa...

Vackert hem och vackra bilder. Ser att du är som jag, tittar tyvärr mer i backen än på allt vackert i naturen när jag går skogspromenader hihi. Men är man skattletare så är man och i skogen kan man ju finna "fina" saker ;-).
Kram Liselott.