3 februari 2010

Rakspegel!


Har för en tid sedan satt upp en rakspegel i köket på min jalussidörr. Tycker så mycket om rakspeglar och måste bara köpa sådana när jag ser dem på loppisar! I spegeln ser ni min kratta i taket med olika saker.


En tulpanbukett på köksbordet...


På rakspegeln står ett gammalt fotografi, en liten äggkopp med en vitsippa (oäkta) samt två små urtavlor.


Jag såg mig förr aldrig som en samlare men OJ OJ vad mycket jag samlar på har jag insett den senaste tiden! Rakspeglar är en av dem! Andra saker och ting är medecin-flaskor och burkar, gammalt linne; lakan, örngott, spetsar, fågelburar, virkade ljusmanchetter, vitt porslin; fat, kannor, vitt pressglas, gamla resväskor, madonnor, jesusfiguriner, vita äggkoppar, gamla fotoramar, gamla atelje fotografier, vita soppterriner, gamla biblar, mini saker till lillans rum, rosmönstrade kaffekoppar, gamla brickor, gamla särkar, numera också registreringsskyltar, urtavlor, Ja jisses listan kan göras låååång! Vad samlar du på??


Kramar; från en fortsatt snorig Maria
Vill påminna er igen om att ta tillvara på nära och kära! Det är sååå hemskt när någon nära som man älskar är sjuk och har det jobbigt! Älskar dig P!
Vill också tacka för alla söta avtryck ni lämnar efter er och för alla rara mail som strömmar in!

8 kommentarer:

Mitt hvite hus sa...

Kjempefin rakspegel du har... skjønne bilder...

ja en er en samler..det har jeg vært hele livet mitt... kjekt å ha...

Klem Kerstin

Lisa.L sa...

Köpte en rakspegel igår ;) dom e ju så himla fiiiiina :D jag smalar på tesilar ! kram Lisa

blomsterboden i skanör marie sa...

Håller med dig om att rakspeglar är fina, har ännu inte lyckats komma över nån. Ditt Tradera fynd i förra inlägget var ju inte helt fel heller=) Vill oxå ha, kan du fixa till mig jag har aldrig sån tur=)
Kramkram marie

Ett Vitare Hem sa...

Hehe ja jag är också en liten samlare ;o)
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

rustik charm sa...

Hej Maria.

Vilken fin rakspegel:). Var på vippen att köpa en på second hand för någon månad sedan men tror du jag gjorde det, nej och nu finns den inte kvar. Nu ångrar jag som riktigt mycket. Hoppas dom får en fler.

Ha en trevlig helg.
Kram Kristina

Helen sa...

Hej!
Jätte fin rakspegel du hittat, grattis. Ja jag måste nog hålla med om att du är samlare, men vem är inte det. Några av mina favvogrejer är fattigmanssilver, pressglas, gamla spetsar och broderier m.m. Som sagt vi är nog lite samlare alla.
Kram/Helen

Skomakartummen sa...

Fint med spegel. Ja... skåpen svämmar över med saker såå samlar det gör jag. Man kanske skulle börja samla på saker som inte tar så mycket plats istället. Kram sari

Johanna sa...

Har du en samling av olika fågelburar? Dem hade jag velat se! Jag har en gul undulat som bor i en helt traditionel bur men De är ju så fula. Vad jag har letat efter en bur som är vacker att se på. Jag har hittat lite fina burar men antingen är de alldeles för små eller gjorda i trä. Högt upp på önskelistan så ligger en vacker fågelbur som det faktiskt går att ha en fågel i. MVH Johanna