3 augusti 2008

Underbara gåvor!

Tänk vilka underbara människor det finns på vår jord! För en tid sedan fick jag ju sååå underbara gåvor av min granne samt en jätte vacker galge av hennes syster. Nu har det hänt igen! Jag har fått underbara gåvor igen men denna gången av kära vänner!

Jag har letat sååå länge efter gamla vikter o plötsligt säger våra kära vänner att de har sådana i sin bod som jag kan FÅ!!!! Titta så fina! 2kg, 1kg, 5 hg, 2hg :-)


De är ljuvliga o pryder nu sin plats i köket!
Vi var oxå i en butik med gammalt och nytt för en vecka sedan (med dessa kära vänner) där i butiken frågar jag butikshavaren om hon säljer de stora kottarna, tyvärr inte men du kan få ta några om du vill, säger hon. Jag plockar till mig två stycken, GRATIS! Dessa ska jag ha till jul, har ni sett bilder från den franska julboken som släpps snart?! Där har de sådana stora kottar!


De ligger nu på det slitna trädgårdsbordet (vad jag köpte visar jag en annan dag).

Som om detta vore nog?! Långt därifrån! När jag o mina kära vänner var på en loppisrunda i helgen så var min tanke från början att köpa en vacker pigtittare som jag hade sett där innan men väl framme kände jag att jag var tvungen att avstå, det liksom ekar i plånboken *fniss* Då säger mina kära vänner att jag FÅR den av dem som en födelsedagspresent (fyller om ca 10 dagar). Jag skämdes så för att ta emot den men blev samtidigt överlycklig!!! Nu är den målad o klar och jag älskar den!!!
Den ska sedan få stå i vårt sovrum som jag ska måla och fixa till under hösten. Några små inköp blev det dock oxå men de visar jag en annan dag oxå.

Glaset är underbart gammalt och slitet, sååå vackert!

I boden dessutom som jag fick de ljuvliga vikterna ifrån stod även denna gamla korg och även den FICK jag!! Den ska stå ute på altanen men där var för mörkt att fota nu. Här har den kuddar i sig, kan oxå tänka mig den fylld med massor av gamla lerkrukor vid mitt planteringsbord senare!


Detta är visserligen ingen gåva men min mamma var såå snäll och ordnade med ett vackert överkast när hon var på rea. Hon hittade detta på rea, 70 % förr 549 kr men nu betalade jag bara 165 kr!!!! Det är så vackert med rosor på!!


Mamma visste att jag länge letat efter ett virkat överkast till soffan och nu har jag ett!
Här i soffan har jag legat ikväll med tända ljus och sett på en film, the perfect man, riktigt mysigt! Barnen somnade tidigt och då kan det vara skönt att unna sig lite egentid :-)
Tack alla nära och kära för underbara gåvor och till er som lämnar såååå goa och rara kommentarer! När jag började blogga kunde jag inte ana att någon skulle titta in här till mig och lämna så fina rader efter sig! Det är ni som gör denna blogg!
KRAM ALLA GOA!
Maria

19 kommentarer:

Hem och Lycka sa...

Ojojojoj, vilken tur du haft! Så mycket fint och så snälla vänner och bekanta du har ;-) Ljuvligt att läsa detta inlägg! kram

Levindas Värld sa...

Men kära hjärtanes vilka fantastiskt givmilda och snälla vänner du har :)

Du måste vara en snäll tös du *ler*

Så fina vikter och korgen med!! Och en pigtittare i present, inte illa!! Va roligt för dig! Grattis i förskott ifall jag skulle glömma senare *fniss*

Jag har också sånna där stora kottar, 2 stycken. Plockade dem för nångra år sen och de ska också få komma fram till jul igen, med lite vit vacker spets på, kommer bli fint!

kram på dej!

Mamma C sa...

Snacka om tur vettja. Det är väl roligt när man har så snälla vänner och trevliga butiksbetränden i affären. Så det fina virkade överkastet i soffan från mamma.
Kram mamma c

My Lovely Things sa...

Hej!!
åh vad fina saker du har inhandlat..

så trevligt att du fick pigtittaren av din avänne..

ja du har det så vackert...

det är så fint med så mycket vackra saker framme..
här måste jag rensa..så det passar mäklarns ögon..fniss..fnis..
ha det så gott..
kram anna

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Men Maria...ja men herreje så mycket fint du har fått!!! Vilka otroliga vänner! Men hördudu, dom skulle aldrig ha gett dig allt om inte du vore så go och underbar du också =)

Det där överkastet från din mamma är helt ljuvligt. Sååå fin bild från myssoffan och bordet.

Ja man känner sig verkligen hemma hos dig vännen =)

KRAAAAAM Anita

Jenny Oak Fae sa...

Så ljuvliga gåvor du har fått!!!

Helt UNDERBARA bilder du visar, på ett helt UNDERBART hem..!

: )

Kram, Jenny

<3

ängeln i vitt sa...

Vilka bilder med sååå mycket fint du visar...som vanligt.. och vilka vänner du har. Men vet du, jag tror eller jag vet att du är en riktig sann vän själv. Jag tar en vänta till för jag kan ju ha missat nåt :-)

Ha det gott vännen
Kram på dig / Carina

Tantbruns sa...

Jätte fina saker du har fått....jag har oxå såna där kottar, som kommer fram vid jul! Barnen tycker dom är enorma & har jätte roligt med dom när dom ska hängas i granen:-)
Mvh Anette

ängeln i vitt sa...

Jo, det var ju det jag skulle säga oxå. I höstas blev mitt virkade överkast klart, tror att det tog fem månader att virka. När jag skulle lägga på det så såg jag att det var två olika nyanser. Ja, men fatta ....här har jag suttit och vevat på kvällar och nätter ( det var väl därför att jag inte såg färgskiftningen ) Vad gör man?...suck...klorin? Under tiden jag funderar vad jag ska göra med det så har jag börjat med ett nytt :-)

Kram igen / Carina

MiaMaria sa...

Hej!

Ibland ska man ha lite tur, vilka vänner du har....
Vilka vackra saker!

Du har många vackra saker att vila ögonen på...

Ha´det så gott!
MiaMaria

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Hej vännen!!

Jaha...då sitter jag åter här å dregglar....ååå så fint.
underbaar tyngder du fått...wow.

ååå du GRATTIS till viktminskningen.Vad bra att vi kan peppa varandra.Ja det vore jättekul att träffas.kanske vi kan få det till stånd nångång.*LER*

KramNilla

Änglahem sa...

Nämena...Maria!! vilken lycka du har då!!! Grattis!! Otroligt fina saker, och vad kul att det var precis vad du letat efter!!

Jag har en liten utmaning till dig, om du vill, kan och orkar! Jag trooor inte att du gjort den!

Ha det gott goa vännen!
Kram, Ulrika

Johanna sa...

Vilken underbar blogg du har!
Jag fick plötsligt en massa ideér
till mitt eget hem. Tack,tack så mycket. Ha en fortsatt bra kväll.

Kram Johanna

P.S Få jag lägga in dig på min blogg lista?

Färjtorp sa...

Jösses vilken tur du har!! Vilka söta vikter och korgen är ju så fin, har trånat lite efter en sån.
Det är inte dumt med härliga vänner!!

Kram Johanna

Vit Spets sa...

Psst...den som väntar på något... snart så!!!
Vet du Maria, jag gillar verkligen ert kök, har visat det för kärleken & blinkat lite... men men vi har sååååååå mycket att göra med den blivande toan på övervåningen (vinterns projekt) så vi får väl se när vi hinner med köket!
Idag har jag börjat höststäda & självklart blir det lite omstyling...
Jag tänker oxå på kottar & dyl... för kommande årstid *hiihi*
Kramis
//Siv

Syster vit sa...

Så snälla vänner du har dom växer minsann inte på päronträd hihi. Pigtittaren är verkligen jättefin, jag har en i garaget som ska stå på min chiffonjè när den blivit vit, snart hoppas jag. Du har en fin och inspirerande blogg, jag kommer tillbaka. Kram Liselott.

Viola sa...

Hej Maria, tror inte att vi hälsat på varandra. Hittade dig genom Marie, nostalgi....Det är inte klokt så många vackra bloggar jag hittat och så nu ytterligare en. Du har en så fin blogg med vackra bilder, titta gärna in om du har tid. ha en bra helg, Viola

Ullis/Leva på landet sa...

Vilket flyt du har just nu och vilkagoa vänner. Det är sådanan man verkligen vill ha som är så omtänksamma. Fint överkastet var.

Ha en riktigt bra helg!
Kram Ullis

tre nyanser av vitt sa...

Hej
Vilka snälla vänner du har. Vikter har jag oxå letar efter och hittade tre på en loppis utanför karlskrona blev så glad, han visste inte vad han skulle ta för dem men 20 spänn styck är det okej undrade han och visst det var det ju. Pigtittaren var jättefin.
Ha de gott Marie