28 april 2008

Utmaning och Inredningssajt!

Jag har blivit utmanad av den ljuvliga bloggen Anitas ljuva rum!! Titta in där om ni inte gjort det förut, hon har ett underbart hem och blogg.

Utmaningen består av att visa sitt;


  • Nyaste köp

  • Bästa köp

  • Sämsta köp

Nyaste blir en hel del *fniss* Jag, svägerskan och min kusin var på shoppingtur i lördags, har inte skrattat så mycket på länge, tack tjejer för en flammsig men ack så rolig dag!

Köpte denna bedårande trädgårdsbricka, just nu står den på mitt trädgårdsbord inne men åker kanske ut till planteringsbordet i sommar.

Någon som vet vad texten betyder? (trädgård någonting)



Köpte även denna underbara låda med många fack att dekorera, har lääänge velat ha en sådan o jag hade turen o fick köpa den som tillhörde butiken, den stod på disken med småsaker o var inte till salu egentligen. Helt underbar!



Köpte även denna lilla ljushållare i pressat glas för 19 kr!!!
Spetsen fick jag gratis på en loppis.



Köpte dessa silverljusstakar på loppisen för 20 kr



Denna zinklådan inhandlades oxå o när jag hade betalat sa hon, du ska ju ha den här oxå! Hon kom med en platta som skulle sänkas ner i krukan med 4 st ljushållare på, så till julen kan jag ha den som adventsljustake och till sommaren med blommor :-)



Köpte också en till margarinlåda för 20 kr och flaskan för 10 kr, pelargonen på Ica för 19.95.
Hela arrangemanget alltså för 50 kr :-)



Sedan köpte jag som en underbar kaktång i silver som jag sååå länge velat ha, så mysigt att servera fika med en kaktång, sonen tycker det är jättekul och sambon,?? njaaa... han tar med händerna...



Denna kvarnen, avskavd o fin för 30 kr på loppisen



Nu till mitt bästa köp!
Jag är egentligen sådan att mitt senaste köp är mitt bästa köp så ljust nu toppar sakerna ovan den listan, ti-hi, men när jag fick tänka över det så blir nog mitt alra bästa köp (den senaste tiden) min nya bärbara dator. Innan hade jag en laptop som bara strulade, gick inte vissa dagar att komma in, var jätte låååångsam och tråkig. Denna fina pärlan är toppen, rosa på baksidan. Dessutom är det ju sååå bar med bärbara, bara att fälla ihop o gömma.


Ett annat köp som tillhör mina bästa är mitt TV-skåp, bara det blir vitt så! Tycker det är underbart att ha all elektronik gömd, vi har ingen stor stationär dator, synlig TV, dvd, inga fula högtalare eller bioljud, absolut ingen TV i sovrummet och ingen synlig micro köket.



Mitt sämsta köp är utan tvekan vår köksmöbel, den är bara några år gammal, fick då för oss att vi skulle ha en oljad ekmöbel som lite kontrast till det vita och gamla, lite mer blandning av gammalt o nytt :-( Herregud! Hur tänkte jag?? Jag avskyr den, alldeles för modern!! Tycker om måttet på bordet så jag håller på med alla möjliga övertalningsknep att få måla bordet vitt o sedan vill jag köpa udda gamla vita stolar på loppis. Tänk er mitt snart ommålade vita kök och sedan en oljad ekmöbel, såå shabby chic o fransk-danskt, -NOT!

Jag skickar nu denna utmaning vidare till;

  • Pennys house
  • White season
  • Faster atta

Tre ljuvliga bloggar, ni antar den såklart bara om ni vill!

Vill tipsa er om en för mig alldeles ny inredningssajt som min moster i sin tur tipsade mig om!Där massor av människor laddar upp bilder från sitt hem, mycket fint att titta på! Jag ladde upp bilder på mitt hem oxå :-) Det heter även där Vita hemmet Lyckebo, första bilden är denna med stolen. De flesta bilderna är ju dock samma som jag visat här på bloggen.


Ha en underbar vecka! Idag ska vi bara mysa o slappa, barnen o jag!
Spänd på att läsa o se alla inlägg om bloggträffen som vissa var på igår....
/Maria

17 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Men hjälp... här snackar vi seriös shopping!
Men dat var ju fantastsika fynd!
Helt oundgängliga.
Texten betyder ungefär - världens trädgårdar - kolla på Babelfish

Kram Maud

Änglahem sa...

Sååå mycket fint du shoppade då!! Tänk att det kan vara så roligt att spendera pengar!!*fniss*

Bärbar dator........*snyft* mig med vill haaaa....!!!

Ibland gör man ju så tokiga köp som ditt köksmöblemang (måla det vitt utan att han ser det...?), fjorde en Hel del sådana felköp förra sommaren*grrr*.

Bloggträffen var bara SÅÅÅÅ rolig!!! Mycket lyckad måste jag säga, Anna o Sara hade gjort ett fantastiskt jobb med fint program!!!

Ha en skön start på veckan!!
Kram/Ulrika

Färjtorp sa...

Wowsan, mycket saker du har hittat!!
Du är en hejare på att fynda du ;)
Ha det bra

Kram Johanna

Mamma C sa...

Vad saker du har köpt för en billig penning.Margarinlådan var cool.
Kram Mamma C

Jenny Oak Fae sa...

Helt rätt Gårdsromantik, För Monde betyder ju värld!

: )

Underbara saker du köpt, och nu har vi exakt likadana mandelkvarnar, jag köpte min i Lördags!

Kram, Jenny

<3

Anonym sa...

Hejsan! Jag tyckte att det var en exceptionellt snygg servett kaktången låg på! Ekbordet kan ju alltid skänkas vidare till bättre behövande i Kolmården...Allvetande som jag är betyder texten ungefär världens trädgård eller trädgården av världen... Jag har haft så JÄTTEROLIGT i helgen!!!! // Svägerskan

My Lovely Things sa...

hej!!

så fina saker du fyndat...roligt när man hittar så mycket billigt...

Jo, min son har adhd problematik..kändes väldigt bra hos psykologen..Dert varvad vi trodde..

nu ska jag iväg och hämta barn i skolan..ha det gott..
tack för tipset om sajten
kram anna

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Hejsan!

Så roligt att jag blev utmanad....ska bra klura lite på detta så återkommer jag i senare inlägg.
Finfina saker du köpt...

kram Pernilla

Lily of the valley sa...

Du är ju värre än mig på att shoppa *fnissar*
Underbara saker du har köpt och bra priser. Jag är också förtjust i lådor med fack. Har ingen med text...än.

Ha en härlig vecka
kram Lily

Solsjö - Under en vind sa...

Vad kul att få kika på dina bra köp, dåliga köp och allt därimellan! fniss.....Massor av fint!

Bloggträffen var toppen! Kika in hos alla som var med, flera av dem har redan gjort läsvärda inlägg!

Ha det gott, kram!

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Men herregud Maria!!! Ja jag måste få påpeka igen hur lika smak vi har...ja vi måste ju ha blivit klonade =) Massvis med saker du visade har jag eller tänkt köpa! Och så sätter vi ihop allt så lika.

Hihi ja då jag gjorde utmaningen så vågade jag inte visa allt jag hade shoppat...hihi ja vi möts väl tillslut på nå rehabavdelning för shopoholics =)

Jag hade en ordverifiering en gång typ...jijlilji och tänk den sned och vriden!

Kramisar Anita

Anonym sa...

Du MÅSTE kolla den här länken, det är ett hus till salu och vi har inte kunnat lista ut om det handlar om Sm i Smaklöshet 2008 eller om det helt enkelt är så att pengar inte kan köpa smak! http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/158362
//Svägerskan

Mollys Hus sa...

Har samma problem som du med köksbordet!!! Vad tänkte jag på när jag köpte ett bord i oljad ek för typ två år sedan som jag bara vill måla vitt. Det är så fult!!!

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Oj så mycket fint du shoppat!
En bärbar dator..."drömmer"
Det vill jag också ha...
Kram
Marie

Anonym sa...

Hej
Jag måste erkänna en sak, Jag har helt fräckt stulit ett par av Dina inredningstips som Du visar i Din blogg. Jag försöker nämligen också att skapa shabby chic stilen i mitt hem och har under en längre tid varit inne och tjuvkikat på Din och andras bloggar och säger till Dig som jag sagt till en annan fantastisk människa här inne i bloggvärlden Jag är så AVUNDSJUK och kan inte bli grönare i ansiktet av avund på er alla. Dels för att ni tycks bo i världens vackraste hus och dels för att ni får till det så underbart.
Jag kommer med all säkerhet att tjuvkika fler gånger och stjäla lite mer av tipsen om Du ursäktar, men jag kan inte låta bli.

Ha en trevlig Valborg och tack för titten den här gången.
Eva

tre nyanser av vitt sa...

oj vilka fina saker du köpt, måste oxå leta upp några loppisar
Må så gott//Marie

Mjuka sa...

men det var inte lite det..puh, va mycket man vill ha. En sådan margarinlåda har jag också. Gillar att sätta blommor i mina gamla sockerlådor etc.
Kramar på dig
Malin