9 januari 2009

Chi-höjare!


Jag har alltid varit lite intresserad av feng shui, gått på några föreläsningar och har flera böcker i ämnet. Jag använder det inte helt men jag tycker om att plocka vissa delar från den läran. En del är chi-höjare! Saker som ger positiv energi till ditt hem. Jag har valt att visa några här! Bilden ovan står för renligt, vita fräscha textilier ger mig positiv chi!


En annan chi -höjare är speglar, här speglas det vackra soljuset som lyser mot skåpet!


Solen och ljuset är en annan chi-höjare och vem mår inte bra av det??
Fler chi-höjare är....


Belysning, ljus...


Mysbelysning ger positiv energi och...


Blommor!!! Det är en riktig chi-höjare för ditt hem, det är viktigt att de ska vara i fräscht skick! Vissna blommor ger riktig negativ energi!


En annan positiv energi är en kristallkula/prisma i fönstret som med solens ljus ger ljusspel på väggar, golv och tak. Jag köpte min kula en gång på en feng shui-föreläsning och barnen älskar att snurra den och sedan försöka "fånga" de små ljusprickarna! (detta gör sig inte rättvist på bild men det är såå vackert i verkligheten)


Ytterligare en är tända ljus!!!

Dessa chi-höjare brukar stå för vår helg i Lyckebo! Färska blommor, massor av tända ljus, mysbelysning, rent och städat, en lykta lysande på trappan och familjen som är den bästa chi-höjaren för själen :-)
Tänk på att negativ energi fås av smuts, disk, vissna blommor, soppåsar vid ytterdörren (det har jag nu men ska gå och slänga dem genast och till kvällen tända ljus på trappan).
Önskar er alla en superfin fredagskväll och helg! Fredagen är underbar, helgen framför sig, helt orörd, fredagsmys och gott!
Sonen lagar en soppa vid leksaksspisen här i köket, coca-cola, gurka, knäckebrödsbitar och ost, yammi!! :-) Känner mig ganska mätt faktiskt :-) Han bjuder sin lillasyster som tycker att det är jättegott!
KRAMAR MARIA

13 kommentarer:

Lilla Blanka sa...

Hej!

Ojojoj vad mycket vackra bilder..jag stor-myser!!!

Jag fick en bok nu i julas om Fen Shui, tycker det är så intressant, har redan ett par böcker, men det är alltid kul att lära sig mer :)

Kram
Mia

Hannis sa...

Kul att du hittade till mig så jag fick hitta hit!
Är det ok att jag länkar?
Du har en jättefin blogg!
Så himla mycket vackert!!

Är ingen hejare på det här med Chi men det är intressant hur vissa saker och sätt att placera dom på kan höja ett helt rum.
Och framför allt tillföra energi=))

Ha en fin fortsatt helg//
Kram Hannis

Siren sa...

Nydelige bilder! Kan gjerne tenke meg å følge deg videre...har linket deg til min blogg, si i fra om det ikke er ok!
Ha en flott helg!
:)

Maria sa...

Hej Maria!
Vad mycket det har hänt hos dig sen jag var här sist.
Jag har missat massor. Åhh vad många fina bilder!!!!

Trevlig lördagkväll!
Maria

Anonym sa...

Åh vilka underbara bilder:-)
Du har verligen så vackert hem.
Kram Sofia

Heidi-anitha sa...

Hei Maria!

Tusen takk så mye for din vakre hilsen på bloggen min! Du er vel søt! Ble så glad du tittet innom meg, for da fant jeg deg- åh, for et vakkert hjem! Så utrolig nydelige bilder du viser... bare så innbydende og personlig..

Legger deg gjerne til på listen min, om det er ok?
Ønsker deg en søndag med masse kos..i ditt vakre hjem.. Kunne ha funnet deg i "VAKRE HJEM" eller noe:)klar for repotasje:)

Stor søndagfsklem White vintage

Vita små hjärtan sa...

Fin blogg. Många fina bilder. Ha de gott...

Unknown sa...

oj oj oj så fina bilder! Jag fullkomligen älskar den där kudden som du visar! vart har du hittat den? Har sett att In My carport haft den förr... Och kyrkoljusstakar ska vi inte tala om, har varit på jakt efter en sån i nja, minst ett år. Du har det jätte fint!! Kram Petra

ängeln i vitt sa...

Hallojsan vännen!

Men du, nu får jag dregla IGEN. Så mycket fint du visar. Vad är det jag se i ditt fönster.... hjälp, har du köpt en fönsterprydnad? åh, vad jag är avis.... vill ha, vill ha och jag vill ha den nu.

Kramiz / Carina

Anonym sa...

Hej Maria,
Hittade din underbart vackra sida
via Stina Hemma på landet. Nu har jag kollat och är verkligen imponerad. Jag lovar att jag kommer att följa dig. Är det ok att
jag länkar till dig.
Kram Lotta

Martina Andersson sa...

Hej hej

kikar in här igen och beundrar ditt underbara hem och blogg!

Hoppas att din helg varit skön och rogivande ? Kram Tina

Hagbacken sa...

Hej Maria!

Sådant där är jag urdålig på, men du visar väldigt vackra bilder iaf! Tror jag har de mesta hemma, så det kanske finns lite chi-stämning här ändå då? *s*

Hoppas din helg varit bra!//Kram Linda

hatte och matte sa...

Vilka bra tips. Tycker också om Feng Shui, de delar som passar mig. De delar som är jobbiga väljer jag bort. ;)