26 oktober 2008

Allt mellan himmel och jord!


Hej gamla läsare som nya! Jag har nu bestämt mig för att sluta blogga på lokaltidningen VT så nu i fortsättningen är det bara denna bloggen ni kan följa mig på! Detta kanske har medfört att några nya Vt-läsare har hittat hit nu istället, VÄLKOMNA! (har ni sett det vackra bandet på ljuset, amor vincit omnia=kärleken övervinner allt) Skylten köpte jag i Sofias Bod som ligger i Björnsholm, det står gammalt och nytt på skylten. Har ni som bor i närheten missat den. åk dit!! Sofia är sååå rar och säljer massor av mysigt pyssel och gamla ting! Sonen älskar att fynda där i hennes stora lekkorg där allt kostar 5 kr!


De två minsta vita pressglasljusstakarna köpta jag i fredags på loppis, 15 kr styck. Har köpt fler av de vackra dokumenten från panduro, ett har jag här rullat ihop.


Ett fick vara på väggen på en av tavellisthyllorna


Köpte även denna soldaten till sonen för 10 kr på loppisen, tror den kommer bli söt i hans nya rum, liksom trummburken jag köpt tidigare. Tycker soldaten påminner om de där trummpinnsoldaterna som jag länge velat köpa men de är sååå dyra!


Till lillans rum hittade jag en tallrikshylla, den ska jag såklart MÅLA VIT och ha barnböcker i. Endast 30 kr!! Det är så kul att samla på sig lite nu till barnens rum. Har en inre bild hur de s´ka se ut, gammeldags, liggande vit råspont, järnsäng, gammal skolbänk, vimplar, virkade bakelser och annat smått och gott :-)


Idag ska vi på maskeradbarnkalas och jag ska fortsätta mitt julpysslande, imorgon är det måndag igen, suck! Vad helgerna går fort! Sambon fortsätter med takrenoveringen, snart är ena sidan klar för att börja lägga tegel på, sedan har vi hela andra sidan taket kvar att börja riva bort och göra om, puh! Hoppas att snön dröjer läääänge!!!!! När yttertaket är klart kan vi först fortsätta renoveringen inne!
UPPDATERING!!!! Taket är färdiglagt på ena sidan!! När jag kom hem från kalaset hade sambon och en vän jobbat på och lagt klart, det blev jättefint! Visar bilder senare! Sååå skönt!!
Ha en fin vecka!
Kramar Maria

13 kommentarer:

MiaMaria sa...

Hej!

Härliga bilder som alltid..ögongodis...

Och vilka bra fynd du fått tag på...
Bandet runt ljuset skulle man ju vilja ha...

HA´en bra söndag!
MiaMaria

Mamma C sa...

Så mycket fint du hittat på loppis och butiken. Det är slitsamt när man renoverar men det blir fint till slut.
Kram mamma C

Jenny Oak Fae sa...

Jättefina saker..!

: )

KRAM, Jenny

<3

Gårdsromantik sa...

Vilken söt liten trumslagare!
Är sugen på en själv.

Kram Maud

Vit Spets sa...

Halloj där!
Så Du har det lugnt & skönt med massor av ljus, jag med :) mannen min följde sonen på hockey träningen så nu är det endast jag & dottern hemma...

Jag var ju tvungen att förstora så jag fick se det vackra bandet!
Många vackra saker Du fyndat - gillade soldaten!

Nu har barnen & jag höstlov en vecka... GUD SÅ SKÖNT!!! vi kommer säkert att pyssla någon dag...

Skönt att det går framåt med taket.

Massor av kramar
//Siv

Ullis/Leva på landet sa...

Så härliga bilder du visar. Vilken tur att mannen sliter på så. Är ju ett nödvändigt ont med takrenoveringar. Kul när ni kan fortsätta inne sedan.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Anonym sa...

Så fina saker och bandet är ju hur gulligt som helst, vart har du köpt spännet som sitter på ljuset?

Hoppas för eran skull att det dröjer med snön så ni hinner klart med taket.

Ha det bra
Kram Pernilla

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Men fy attan där höll jag på att svimma av... trodde där för en kort sekund, innan jag hann läsa nästa ord, att du skulle sluta blogga här!

Ja jag håller också på att julpyssla för fullt gummsan! Ja jag tror nästan att jag höll på få ett nervöst sammanbrott idag! Satt och sydde för fullt. Och som vanligt... så får jag alltid göra om allt då jag hela tiden klantar mig. Ja då kom ena pojken och ville att jag skulle baka!!! Först och främst så hade jag inte tid och sedan så försöker jag dra in på sötsaker, åtminstonde på vardagen. Så han började själv att röra ihop chokladsmet mitt bland allt pyssel och tyg. Ja herreje vilket kaos! Nåja det blev chokladbollar och några kladdfria julkuddar =)

Så fina ting du visar! Ska försöka klämma mig in i garderoben och ta fram farmors kyrka. Att dom är så fina!

Ja men så bra att dom hade gjort så mycket på taket! Ska bli spännande att se hur det ser ut.

Nä nu ska jag fortsätta att brodera!

Ha det så gott Maria!
KRAM & PUSS Anita

Malin sa...

Hej!
Älskar såna ljusstakar i vitt pressglas.
Du har en liten utmaning hos mig om du har tid & lust.
Kramar Malin

ängeln i vitt sa...

Som alltid och i vanlig ordning visar du så mycket fint. Och vad du fyndar sen. Jag har ett gäng vita pressglasskålar men jag hittar aldrig några ljusstakar :-)

Kram på dig vännen / Carina

~~*Pennyshouse*~~ sa...

hej!!!

Så vackert...som vanligt...*LER*
självklart följer vi dig vidare här....kan ju inte vara utan ditt fina hem....hihihi...

så fina saker du inhandlat igen...

Kram Nilla

Malin sa...

Hej vännen!
Ditt paket kom idag =)!! Tack så hemskt mycket, jättefina saker alltihop! Så fina små handdukar i min favoritfärg rosa =) Och såna ljushållare har jag velat ha länge!
Många kramar till dig
Malin

Viola sa...

Härligt ögongodis som vanligt hos dig, är nu hemma i kylan igen, fy vad det var kallt idag, kram