1 juli 2011

Pimpad tvättstuga!Jag har lääänge drömt om en fin tvättstuga, ett ställe där det känns härligt att vara, en fin miljö. Tyvärr har inte det varit så! Vår tvättstuga har bara innehållt tvättberg, bajsbruna förrådsdörrar, skräp, ingen förvaring, inga fina saker! Men nu äntligen har jag piffat till det lite! (klicka på bilderna så blir de större)


Med lite nya ting, målning av dörrar, en passande matta och gröna detaljer till det gröna golvet som jag tidigare stört mig på så har jag skapat en finare tvättstuga med enkla medel. Har du som jag en tråkig källar-tvättstuga så får du här ett tips på hur enkelt det faktiskt är att piffa upp lite utefter förutsättningarna man har.

Mattan 149 kr från Rusta, tvättkorgarna 99 kr/st från Rusta

Färgerna här får nu gå i grönt, rött och vitt

Tvättmedelsburkar från Ullared


Dörrarna till förråden som är bakom har jag äntligen målat vita och det gjorde en fantastisk skillnad mot de tidigare bajsbruna!Av ett gammalt lakan som jag slitit i remsor och med en ring som jag fyndat på loppis så fixade jag en mysig dekoration
Tänk nu känner jag att jag kan trivas med min tvättstuga tills vi i framtiden ska renovera källaren och fixa golvvärme, dränera runt huset och därmed senare göra en tvättstuga med klinkers och pärlspont. Men det är lååångt kvar! Därför var valet att ha en sunkig ful tvättstuga eller att enkelt städa upp, röja, måla och piffa till den och jag är glad nu att jag valde att äntligen göra det sist nämnda!Så alla ni med tråkiga tvättstugor som jag, det går att fixa med enkla medel och det är sååå värt det! Nu kan jag tvätta här i lugn och ro, lyssna på radio, tända lite ljus och vara nöjd i väntan på min drömtvättstuga!

Detaljer på en hyllaFina saker på strykbrädatTyvärr är inte bilderna de bästa, det är mycket finare i verkligheten måste jag tillägga. Det är mörkt med en stark lampa, inget solljus så det är svårt att få till bra bilder.


Hoppas att jag kan inspirera någon där hemma att ta tag i sin fula, tråkiga källar-tvättstuga! för jag antar att det finns fler än jag som har det!

Ha det gott!

Kram Maria

12 kommentarer:

Lisa sa...

Men wow så fint du fiffat till din tvättstuga. Helt underbart. Har dom så fina burkar i Ullared? Tycker du ska vara stolt som fått till de så fint hjärtat. Där skulle man gärna vara. Ha en skön fredag...

Kram Lisa

Bente sa...

Åååååå så fint:) moro å se at det går an å gjøre vaskerommet fint også:) mitt hadde absolutt behøvd en fornyelse...:)

Bente:)

LjuvligtLantligt sa...

Superfint!!!! Sådär vill nog alla ha det, även jag :)
Ha en najs helg.
Kram Git

Tinis vita hem sa...

Så fint du lagat i tvättstugan, bilderna kunde vara tagna direkt ur en inredningstidning (vilket jag först trodde). Nu blir det en fröjd med tvättdag :)
Trevligt veckoslut!
kram Tini

Njut Av Livets Goda Ting sa...

Kan bara säga.. UNDERBART! Såg min tvättstuga ut sådär så skulle jag gladeligen stryka... i massor.
Ha en jättefin fredag.
Kram
Jessica

dagdrömmar i vitt sa...

Jag säger också wowowowowow:)
Så mysigt, ser ju ut som värsta inredningsrepotaget. Där vill man ju verkligen vara. Nu kommer du inte ha någon tvätthös alls. Det kommer alltid vara nytvättat.
Kanske tar med sig en tidning in också.
Jag bler definitivt inspirerad:)
Kramkram / Nettan

Petra sa...

Så fint det blev!! Det ska du verkligen vara riktigt nöjd med!! Vår tvättstuga är laxrosa...bläää. Den vill jag måla helt vit men den kommer inte bli på långa vägar så mysig som din iallafall. Men den kommer bli bättre.

Ha en skön helg!

Kram Petra

Edtiaflicka sa...

WOOOOW,vad snyggt! Blir sugen att pimpa här med. Har samma tanke om att såsmåningom ändra hela tvättstugan, men det går alltså att göra såååå fint utan större renovering!! :)

Kram Ida

Englar och Betong sa...

Jättefint och mysigt,där kan man jobba i lugn och ro. Det kliar i fingrarna att fix till här hemma. Marika

Cc sa...

Det blev superfint. Så där borde jag göra i min tvättstuga för det är inte något mysigt alls nu. Har den nere i källaren och det är även en genomgång till pannrummet. Skall nog skriva det på min göra lista. Tack för tipset. Kram

Gunillasljusglimtar sa...

Guuud så fin tvättstuga! Tänk om jag hade en egen sån...Tyvärr bor i lägenhet delar med två andra som inte riktigt delar min tanke om att ha det fint kanske...Kram Gunilla

Mariette sa...

Så OTROLIGT FIN tvättstuga du har lyckats åstadkomma! Det började klia i fingrarna direkt! Jag har en större tvättstuga men den är verkligen det tråkigaste rummet i hela huset! Jag är verkligen imponerad av din!
Mariette