2 september 2008

Underbara, roliga, inspirerande Tranås-resan!

Vilken resa!!!! Åhh vilken underbar dag vi hade i Tranås, jag, min mamma, min kusin en vännina med hennes tonårsdotter. Jag är inte direkt känd för att vara så allvarlig och tyst om man säger så, finns inget roligare än att vara lite busig och skämtsam (gärna på andras bekostnad, hi hi...)Jag, eller alla vi hade kramp i skrattmusklerna dagen efter, sååå kul!! Ja vi skrattade sedan vi åkte hemifrån då min mamma slängde ut "bröna" på vår konsum-butik, ha ha ha.... Hon erbjöd vår manlige butikschef att ta ut bröden ur ugnen som var färdiggräddade o jag med min sjuka humor kunde inte låta bli o skoja, hua vad vi skrattade!!! (förlåt mamma, var tvungen att berätta). Sedan avlöste skämten varandra med det ena skrattanfallet efter det andra...

Inte nog med skratt vi handlade en massa oxå och var i underbara affärer!!!
Vi började dagen med ett stopp i en blomsteraffär strax innan Tranås. Där hade de jättebra priser på växter o annat smått o gott! När vi kom fram till Tranås efter kisspaus och fika, så gick vi till Mollys hus!!






Fint eller hur?? Här köpte jag bl.a. min fågelbur som jag visade för 299 kr på REA!! När jag ser på bilderna ser jag massor som jag missade när jag var där, tur det för det ekade i plånboken på vägen hem!!
Nu drar vi vidare till MOSTER MALLA!
Åhhh vilken butik med blommor och ting!!


VILL HA!!!!!!!!!!!!!!!!!


Fint, fint, fint!!




Efter dessa och lite andra kläd- och leksaksaffärer blev det lunch på det underbara stället SKAFFERIET! Jättegott! Lax, romsås och potatis, mums!!

Sedan gick vi till Forma rum men där fotade jag inte och till en antikaffär, Interflora och lite andra butiker. Två ljuvliga affärer var dessvärre stängda, tack o lov! utbrast mamma (som handlade massor redan på första blomsteraffären). Hade dessa varit öppna hade vi kommit hem som ett gäng panka lusar! (det gjorde vi väl nästan ändå dessvärre).

Efter en lååång dag och massor av shopping, tog vi fasta på ett tips av mammas arbetskompis, TACK MARIA. P!! Vi åkte till Flemminge herrgård som ligger vid Boxholm, VILKEN AFFÄR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Här blev vi sååå varmt mottagna av en supergullig tjej, Jessica som bor och äger herrgården och driver butik och cafe där! Vi började med att ta en snabbfika (hann knappt svälja för jag ville bara se allt fint och bestämma vad jag skulle köpa). Herrejösses!!! Det hade räckt med att bara åkt hit kan jag lova!!! Här fanns sååå underbara ting, bl.a. så har hon saker från Annas vita hjärtan i sitt sortiment. Här ovan är hallen där man kommer in till butiken...


Massor fint!!! Jessica väntade massor nya varor och beklagade nästan att det var lite tomt men jag hade kunnat köpt hur mycket som helst om bara plånboken och sambon oxå hade hållt med mig :-)

De populära ljushusen!


Hit bara måste ni åka!!!!!!! Jessica berättade att vid första advent så ska hon tillfälligt flytta upp butiken från källaren till bottenvåningen på huset, fylla på med massor varor, tända massor machaller och ha några andra utställare som passar in, lite delikatesser och annat smått och gott!!! Så nu har vi planerat nästa inköpsresa hit!!!!! Jessica! Se upp för då kommer detta hysteriska glada gäng tillbaka!!!!!!!! Såååå kul!!!!!!!!!! Sambon ska få en vackert handskriven låååååång önskelista från mig till honom innan jag åker *fniss* Bättre att handla sina egna julklappar!! För öppettider, vägbeskrivning och annan information, gå in på Flemminge herrgårds hemsida (tryck på den lila texten längre upp så länkas ni dit).
Vad handlade jag då mer??? Fortsättning följer....
Kramar Maria
Ps. Har nu återgått till jobbet efter 1,5 års mammaledighet, jobbat mån, tis och imorgon sedan är jag ledig tors-söndag, SKÖNT!!!!! Har därför lyst med min frånvaro hos en del hos er!! Men SUPERTACK för ALLA goa kommentarer ni gett om reportaget och om mig på bilden (det behövdes). TACK!!!!!!! D.s.

10 kommentarer:

Leamarlené sa...

Vad många butiker du har besökt. Jag hade nog tömt kontot om jag varit där. Såg ju ut att finnas hur mycket som hellst.Kul att du hade en så trevligt dag.
:) Marlene

Viola sa...

hejsan, vilka ljuva butiker ni avverkade, tack för alla tipsen dom ligger inte så långt borta från min hemvist, ha en bra dag, kram VIOLA

Mitt hvite hus sa...

For en herlig reise dere har hatt. ja er det ikke deilig å kunne le og være litt tøysete: For noen butikker dere har vært innom . Dette må være en super dag=)

klem

Golden&Vitt sa...

Först måste jag säga att visst ger du inspiration genom din blogg, Tack för det :)

Vilken härlig shopping tur ni gjort, otur för mig som bor aldeles för långt borta men tur för plånboken.

Ha en trevlig ledighet/ Annika från haparanda

Solsjö - Under en vind sa...

Vilka härliga ställen ni besökt! Ser att jag ska ta en tur ditåt nångång....

Kram!

Anonym sa...

Hej!
Lät hur kul som helst!
Hänger nog med första advent.
Kram moster

Jojo sa...

Åh hjälp vad många super härliga och beroende framkallande bilder du visar!!! Skulle gett min högra arm för att vara med på er tripp!

Massor med vill-ha saker såg jag =)

Hoppas ni inte tömde era portmonnäer, hihi..

Ha det bäst!
Kram Jojo

Mamma C sa...

Det var många fina butiker som ni hann med.
Kram Mamma C

Galleri Hönshuset sa...

Hej!
Vad mycket fint du har, kul läsning och ett vackert hem :) Ha det gott. Kram Pirre

♥ Fyra årstider sa...

Jag har nära till Tranås och älskar att shoppa där . Tack för tipset om Flemminge herrgård, där har jag aldrig varit förrut.
Kram Lotta