29 juni 2010

Jag längtar till...

Just nu längtar jag till lata, sköna, härliga lediga dagar med min familj, snart är semestern här! Bara 5 arbetsdagar kvar... Vi har fördelen att ha sjön backen nedanför vårt hus så mycket av tiden efter jobbet har vi varit där på eftermiddagarna och kvällen dessa fina dagar. Bilden ovan är från min trädgård.


Jag längtar också efter mitt projekt, jag ska starta en butik/loppis, blandning av nött och nytt! Den ska vara här i vår fina utebod. Min kusin har tidigare bott där men från och med 1 juli är den helt vår igen och då ska jag börja bygga upp min loppis, sååååå kul!!!! Det har jag drömt om så länge! Jag har många ideer och har stor anledning till att fara på rea och loppisar i sommar *fniss* Jag återkommer om när jag öppnar upp portarna, kanske blir det i augusti.
Mina namnförslag är;
*Lyckeboa (vårt hus heter ju Lyckebo)
*Lantlivsboden
* Marias Nött & Nytt eller bara Nött & Nytt
*Loppisboden
Jag har en favorit bland dessa namn som det lutar mest mot men det vore kul att höra vad ni tycker. Skriv gärna en lite rad kanske ni kommer på något helt nytt passande namn....
Kramar Maria

25 juni 2010

Midsommarafton!


Idag är det midsommarafton!


På sågbocken vid grinden har jag satt midsommarblommor i en kanna


Vi har dukat långbord på altanen med midsommarblommor och farmors egengjorda gamla midsommarstänger, handdukar med ett broderat S som i sommar används som dukar, enkelt och traditionellt.


Blåklint, prästkragar och lila trädgårdsklint...


I matrummet har jag hängt florabilder med riktiga midsommarblommor, blåklint, rödklöver och blåklocka.
Vi har ätit sill, färskpotatis & gräddfil med goda vänner. Efter lunchen åkte vi till gammeldags midsommarfirande i en underbar miljö med gamla bodar, stenbumlingar som barnen hoppar och leker på, utedass, riktig gammal bevarad känsla. Midsommarfirandet där är så mysigt, lotterier för både stora och små, fiskdamm, gott fika och dans runt midsommarstången. Till kvällen nu ska vi grilla och äta gott igen med våra vänner.
Vill önska er alla en
Glad Midsommar!!
kram Maria

20 juni 2010

PRINSESSBRÖLLOP

Igår var det vackra sagobröllopet! Det var så sagolikt vackert! Så elegant men ändå så enkelt på något vis. Vi åt gott och dukade fint här hemma.


Hjärtan på tråd, rosa rosor, levande ljus och självklart en krona.

Servetterna var ur den officiella bröllopsserien och självklart flaggade vi för vårt kungliga bröllopspar.


De var så vackra, Viktoria bara glittrade och klänningen var så enkelt vacker.

Det vackra släpet

Titta så fina de är!
På väg mot kortegen.


Här vinkar de snart adjö...


Den fina båtfärden...


Hej då!
Mina starkaste minnen är när barnen sjöng för Viktoria och Daniel på konserten dagen före bröllopet samt Daniels vackra tal till sin kronprinsessa. Snyft! Om någon missat det så gå in på svt play.
Ha det nu bra! En ny vecka är snart här och semestern närmar sig :-)
Kramar Maria

17 juni 2010

Sommar!


Nu känns det som sommar på riktigt! Idag har vi varit på sonens skolavslutning! Först lite mat hemma på altanen, en god somrig sallad, sedan barnsång i kyrkan och stort tårtkalas på skolgården! Solen sken och det var varmt, helt underbart! Skolavslutningar är detsamma som sommar!


Idag har jag haft min lediga dag, jag har klippt gräset, påtat i trädgården och tvättat!
Självklart så tvättar jag här ute på gammalt vis i trädgården (nej, faktiskt inte). Däremot så hänger jag tvätten på gammalt vis, på tvättlinor uppspända mellan träden, det tycker jag är mycket charmigare än trista torkvindor.


I bakgrunden ser ni fåren som går i hagen och betar, det är också sommar!
Nu vill jag önska alla en riktig mysig helg, kanske det blir ett inlägg på lördag, det är ju BRÖLLOP då!! Inte för mig men för vår kronprinsessa, ni ska väl duka fint och äta trerätters??! Det ska vi göra!!

Ha det fint!
Kram Maria

14 juni 2010

Lite bilder från min...


Älskade trädgård!! En stol, en gammal trälåda, en gammal korg med slitna krukor och en rostig mjölkkanna, mums! Ögongodis för mig men skrot för vissa!


Ett vitt bord med blandade ting, slitet, gammalt och nytt, ruffigt och lantligt. Jag älskar att inreda med saker i trädgården som ni vet. Bord, stolar, saker som är lite annorlunda så som den gamla mangeln på marken.

Idag är det måndag, barnens sista skolvecka! I år slutar de så sent här, på torsdag är det första skolavslutningen för sonen, mysigt!!
Önskar er en fortsatt härlig vecka! Tack för era söta kommentarer :-)
Kram kram Maria

11 juni 2010

Äntligen äntligen!!!


Äntligen har jag fått min dator fixad!! Idag har en tekniker varit här och installerat ny hårddisk och min dator fungerar igen!! Äntligen kan jag börja blogga igen, har nästan glömt hur det var, vad ska jag visa? Hur ska jag hinna? Men jag hoppas jag kommer in i det snart igen, det är ju sååå kul!


Eftersom datorn är tom hade jag inga bilder, fotade snabbt bara min nya vita kanna full av doftschersmin och min nya vackra ljusstake, båda köpta på halva rea priset, lycka!

Har också för en tid sedan lyckats hitta dessa ljuvliga medicinflaskor på en loppis, älskar sådana!
Nu ska jag surfa runt på era underbara bloggar och bara njuuuta av allt ögongodis! Om någon har mailat så har jag inte svarat för att jag inte kommit åt min mail, bara så ni vet!
Ikväll har vi fredagsmyyyys!!
Kramar till er alla!
Maria i Lyckebo