30 oktober 2009

Alla helgona helg


Barnen och jag har varit lediga onsdag, torsdag och fredag, höstlov! Det har varit så härligt! Nu är det redan fredagskväll och alla helgona helgen är här! Vi tänder ljus hemma och är tacksamma för alla nära och kära som är ibland oss och sänder en tanke till dem som lämnat oss.


Under ledigheten har vi pysslat massor :-) Mest halloweenpyssel med barnen men jag har även hunnit med några strutar.


Som alltid till alla helgona så har barnen och jag såklart också fixat en pumpa som står och lyser på trappan.
Trevlig alla helgona!
Kramar Maria

25 oktober 2009

Då var det dags igen!


Att visa loppisfynd igen! Jag blev bjuden på fika hos en vän som har min favorit loppis i helgen. Jag köpte de här två konserveringsburkarna med zinkbåge på som man stänger med.


Den söta lilla glaskupan med fat...



Där i ligger för tillfället nyinköpta små fattigmanssilverdekorationer som väntar på julen.



På en loppis i veckan köpte jag fler glasjellyformar...


även dessa söta som blev fina ljuslyktor.


Och den här fina korgsängen för 30 kr!!!



På favorit loppisen hittade jag också dessa ljuvliga gamla klämmor, 8st för en krona/st!!!!!



Den här söta hästen fick också följa med fast den var inte så fin förut i mina ögon så jag har målat och shabbat den lite :-) 35 kr, helt okej!



Ett fint örngott hittade jag också med grått broderi, passade fint till sonens rum, 20 kr.

Samt en stol till hans rum för 75 kr. Gillar den gråa färgen.

Vi "ses" snart!
Kramar Maria

21 oktober 2009

Blogg-auktion


Jag fullkomligt älskar dessa fina handvirkade ljusmanchetter (stavas?) som jag vid ett flertalet gånger lyckats hitta på en loppis!


I helgen hade jag turen att hitta några igen!
En kvinna hörde av sig på mailen och ville ha beskrivningen på dessa men jag lovade henne istället få köpa en. Nu tänkte jag låta fler få chansen att köpa dessa små söta raringar!


DET SOM AUKTIONERAS UT ÄR ALLTSÅ 2 ST VIRKADE LJUSMANCHETTER SOM DE PÅ BILDERNA OVAN. Om du är intresserad lägg ett bud i din kommentar till detta inlägget. Ni får själva hålla koll i kommentrerna vad det högsta budet är. Om fler är intresserade så vinner den som har det högsta budet på lördag kl. 12.00 Om du inte har en egen blogg, kom ihåg att skriva din mail så jag kan nå dig! Lycka till!


Idag har jag för övrigt varit på loppis utan vidare framgång! Hittade endast en liten vit kaffeskål för 5 kr. Barnen hittade desto mer :-)
Ha det gott!
Kramar Maria

19 oktober 2009

Vardagslyx!


Jag älskar helgen, alla i familjen är ledig, det är mys, god mat och snacks. Men jag vill även att veckorna, vardagen också ska kännas speciella, det är ju vardagen som livet mest består av. Vardagslyx är att vi alla samlas kring bordet och äter mat tillsammans, tända ljus, kanske en fin dukning, en festmåltid även mitt i veckan, göra en god äpplepaj och bjuda hem några vänner på fika m.m.


Den här pajen gjorde jag förra veckan men i veckan ska jag göra en ny för att bjuda några vänner på fika, de vet själva inte om det ännu *fniss* (Pajformen iform av ett hjärta köpte jag i Ullared) TA VARA PÅ VARDAGEN, NJUUUT, UMGÅS, MYSA MED FAMILJEN!

Kramar Maria

16 oktober 2009

Fredag


Äntligen fredag och fredagsmyyyyys! Vi ska tända MASSOR av ljus, äta gott och slappa i soffan framför idol, underbart!!!

Jag har ändrat lite på min stege i vardagsrummet. Örngotten med blått monogram som hänger där är nyligen inköpta på loppis.


Jag tycker om den här hörnan med stegen


På tal om stege, här kommer en smygtitt från sonens rum, det är nästan klart nu men det ska golvlistas och en bänk ska målas klart! Han är där hela tiden nu! Fler bilder på hela rummet kommer när det är helt klart.
Trevlig helg på er alla som kikar in!
Höstkramar Maria

14 oktober 2009

Lill-lördag!


Onsdag och Lill-lördag! Bara två dagar till så är det helg igen, skööööönt!! Ikväll har vi tänt ljus och myser. Sonen har haft en kompis här så de bestämde maten, kanske inte vidare lyxigt, ha ha ha...köttbullar och makaroner!


Den här delen av hemmet blev så jag nöjd över när jalussidörrarna (från blocket) kom på sin plats. Det mesta här är såklart loppisfynd, bordet, fågelburen, biblarna, örngotten, taggisarna, lakansbollarna, tallrikshyllan, jesustavlan, gamla fotografier, urtavla, medecinburk m.m.



Ha nu ett riktigt bra slut på er arbetsvecka!
Goa kramar Maria

12 oktober 2009

Höstlykta och hallen


Oj oj så länge sedan jag var inne på min blogg och även er andras! All ledig tid har nu gått till att måla, måla, och måla i sonens rum, vi har nu kommit en bra bit på vägen. Här kommer idag lite bilder från min hall. Här gör jag ständigt om!


Lite höst känsla med kastanjer och murgröna. På pigtittaren står tre jesusfigurer, alla är loppisynd för 20-30 kr.


Ett enkelt tips! En gammal stor glasburk att fylla med kastanjer, sätta i en ljuskopp och eventuellt lite mugröna, spets eller snöre upptill och det blir en riktigt mysig höstlykta! Den är mycket finare i verkligheten.

Mysig tid nu med alla tända ljus... Idag ska lillan och jag mysa (och städa här i röran) jag är hemma med henne för hon har haft feber hela helgen :-( Ska också försöka få ordning på hemmet Lyckebo idag, puh! så det gror igen när man målar och håller på med annat!!


Här är en liten smygtitt på sonens rum. OBS! det är maskerat med grön tejp här. Sambon har nu byggt en bänk under snedtaket, den ska målas klart, det ska listas, dörren ska sättas in, elen ska kopplas på och sedan är sonens rum klart! Vi har redan börjat smygburit in lite saker, det blir jättefint!
Nu ska jag försöka att hinna med bloggen som vanligt i veckan!
Ha det gott alla!
Maria


6 oktober 2009

Lyckad loppishelg!


Med risk för att bli tjatig! I lördags var jag och svägerskan på en loppistur och besökte 7 olika loppisar, det blev många fynd! (ursäkta de mörka bilderna, jag fotade sent på kvällen).

Gamla slitna biblar, gamla fotografier, gammal fin bordspegel m.m.

Fina gamla porslinsburkar, tror det har varit gamla medecinburkar. Hittade 4 st för 10 kr/st

De får stå på fönsterhyllan i köket.
Den här fina tavlan i glas, jag ska måla ramen vit och shabba den lite sedan ska den få stå i ett fönster och lysa fint igenom den.


Biblarna och de ljuvliga taggiga grejerna som jag letat såååååååå länge efter står nu tillsammans på ett bord.

Trodde aldrig jag skulle kunna hitta sådana här som man förr torkade blommor på men där i ett hörn på en loppis fanns de, 3 st för 45 kr!! Jag är kär!!! (mest i sambon såklart).


Förutom alla dessa ting så hittade jag även en vit gammal gardinstång i trä samt en stor gammal antik trälåda/snickarlåda som en kista. Svägerskan hittade massor av fynd hon också, vi var fullpackade i bilen hem! Som tur är så älskar ju svägeskan och min bror retro så vi slåss inte om samma saker ! Vi hade en jättemysig loppisdag tillsammans!!
Vi jobbar på varje kväll med barnens rum, nu mest med sonens rum. Hans golv är färdigmålat i vitt men nu ska det tejpas och målas schackrutigt, hujedanamej! När det är klart ska det golvlistas sedan är det klart i hans rum....nästan, sedan ska en bänk byggas och element sättas in och elen kopplas ihop. Underbart!!!
Sköt om er alla! Lovar att kommentera hos er när den här renoveringen har rott i land! Just nu smyger jag bara omkring och njuuuuter hos er andra!
Puss Maria

2 oktober 2009

Några Ullaredsting...


Jag lovade ett inlägg idag med mina ullaredsynd! Nu kommer det, 45 minuter innan midnatt! Hur som helst, den här ljuvliga telådan köpte jag för 34.95 kr tror jag det var!



Inuti är det massor av fack som jag ska fylla med härliga teer. Ljuvligt när saker både är snygga och praktiska!


Lampfot i avskavd stil, 119 kr, lampskärm i linne ca 60 kr (minns inte riktigt)



Ljuvligt påslakanset till sonens rum och...


ett underbart överkast, ca 170 kr!


En härlig filt att krypa under nu till hösten


Underbara gardiner med knytband, spets och rött brodyr, sååå fina!! Det var bara några av fynden! Fina fönsterlampor till barnens rum, matta, taklampa, påslakanset, dockservis m.m. till lillans rum. Ett jättemysigt akvarium/lampa, blomkruka, wallies, ljuvlig STOR plåttavla m.m. till sonens rum. Tårtpapper, vispskål, löpare, tygservetter, knopphängare, barnspel, leksaker, kläder m.m. m.m. Ja det blev en lååång lista!
Imorgon är det dags för golvläggning i sonens rum, spännande! Medans stackars sambon jobbar med det så ska jag o svägerskan på loppisrunda!
Myyyys nu hela helgen!
Kramar Maria

1 oktober 2009

Hösten


Röda äpplen, murgröna och vit ljung, mums! Det är höstfint tyckér jag!


Helt otroligt vad naturen har att erbjuda den här årstiden, allt är så fint!



Så här ser det ut vid vår grind och ingång, jag älskar den gamla sågbocken som jag fått!


Vildvinen är så vacker nu! (min busiga hund har roat sig med att gräva, därav all sand)


Utanför ytterdörren på ett bord har jag höstpyntat så här. Jag älskar den här årstiden! Förlåt för den lååånga väntan på ett nytt inlägg, min bloggpaus blev längre än väntat! Nästa inlägg, imorgon ska ni få se mina ullaredsfynd!
Höstkramar Maria